Page content

Carnaval centrum Bar Zaandam 6 februari `16

article content

Carnaval centrum Bar Zaandam 6 februari `16

Carnaval centrum Bar Zaandam 6 februari `16

Uitbundig, drie dagen durend uit je plaatje gaan op het volksfeest. In Zaandam oorspronkelijk alleen voorkomend in het katholieke gedeelte, maar tegenwoordig ook gevierd in andere delen van het centrum  door katholieken en niet-katholieken. Daarom nu “Carnaval centrum Bar Zaandam”

Tijdens de carnavalsdagen geeft de centrum bar te Zaandam het feest waarbij gehost en gedronken wordt er zijn optochten in de vorm van polonaise , waarin soms de draak wordt gestoken met wie je maar wil.  De voorbereiding van het centrumbar carnaval begint op elf november, door de feestneus MR centrumbar zelf…

Nu as zaterdag 6 februari as. gaan we los…

De hele avond ben je welkom tot diep in de nacht om het feest der feesten met ons mee te vieren… uiteraard zal het gehele bar team verkleed zijn, jij toch ook? desnoods als je zelf..

De avond zal worden geknald met 70`s 0`s en puur Nederlands door Roel en Erik..

carnaval zaandam 6 februari 2016

Carnaval centrum Bar Zaandam 6 februari `16

Het jaarlijks terugkerende carnavalsspel voltrekt zich in een opeenvolging van vaststaande rituelen en wordt georganiseerd door de centrumbar in Zaandam. Aan de carnavalsdagen gaat een periode vooraf, het zogenaamde ‘voorseizoen’, die begint op 11 november. In het voorseizoen wordt de machtsovername van Prins Carnaval op de eerste carnavalsdag voorbereid. Prins Carnaval verschijnt dan ten tonele, er worden zittingen georganiseerd waar de burgerlijke autoriteiten op de korrel worden genomen,
Geschiedenis
In de zeventiende eeuw krijgt de term ‘carnaval’ in Europa de overhand voor feesten die zich kenmerken door vermommingen, ommegangen, de instelling van een spotheerschappij met een eigen hiërarchie en uitbundig eten en drinken. Kortom de kerntaak van de Centrumbar.

 

TOT ZATERDAG….. 6 februari

centrumbar zaandam

vertel even dat je komt op www.facebook.com/roelvdwielen

Comment Section

1 reactie op “Carnaval centrum Bar Zaandam 6 februari `16


Door Happy op 3 februari 2016

Doe eens gek en ga uit je dak op je gemak in de gezelligste bar van Zaandam.

Plaats een reactie


*